Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

«Απότομη προσγείωση» για την ΑΕΛ στην Θεσσαλονίκη

Ένα παιχνίδι που μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί και «απότομη προσγείωση» ήταν αυτό ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΠΑΟΚ Β' στο γήπεδο του Μακεδονικού για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2.

Χρησιμοποιούμε την φράση απότομη προσγείωση διότι η εμφάνιση της ΑΕΛ σήμερα το απόγευμα προσγείωσε νωρίς τα όνειρα πολλών για «εύκολη άνοδο» και «περίπατο» στην κατηγορία.

Όπως αποδείχθηκε το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος και τον κερδίζει η ομάδα με την μεγαλύτερη αγωνιστική συνέπεια.

Σήμερα στην Θεσσαλονίκη είδαμε μια κακή ΑΕΛ δίχως πλάνο ορθολογικής ανάπτυξης που στο πρώτο ημίχρονο έχασε τελείως την μάχη του κέντρου με τον ΠΑΟΚ να έχει πλήρως τον έλεγχο του αγώνα. Το γκολ ήρθε στο 32' με τον Γκορντεζιάνη σε μια φάση όπου τραυματίστηκε ο γκολκίπερ της ΑΕΛ Κώστας Θεοδωρόπουλος και αντικαταστάθηκε με τον Στέφανο Σουλούκο.

Στο δεύτερο ημίχρονο και χάρη στην αποβολή του σκόρερ των γηπεδούχων, η ΑΕΛ είχε την κατοχή της μπάλας χωρίς ωστόσο να φτάσει σε κλασσικές ευκαιρίες για γκολ καθώς ο τρόπος ανάπτυξης ήταν ο ίδιος, σέντρες στην μεγάλη περιοχή.

Ο Πάμπλο Γκαρσία με το αριθμητικό πλεονέκτημα των φιλοξενούμενων έκλεισε υποδειγματικά την ομάδα του στο μισό γήπεδο και δεν επέτρεψε στην ΑΕΛ να φανεί ιδιαίτερα απειλητική.

Ωστόσο οι «βυσσινί» είχαν μια χρυσή ευκαιρία να φτάσουν στην ισοφάριση μετά από πέναλτι του Ταλιχμανίδη στον Όγκμποε με τον Κώστα Πλέγα ωστόσο να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι και την μπάλα να περνάει έξω.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα μόλις στην 2η αγωνιστική σε μια έδρα που ομολογουμένως έπρεπε να κερδίσεις αν αναλογιστούμε φυσικά τους στόχους που έχουν τεθεί.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ Β' (Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Κιτσάκης (57' Δαρέλας), Μιχαηλίδης (46' Κωττάς), Μορικέλι, Τασιούρας, Ουεντραόγκο, Γρόσδης (73' Κουτεντάκης), Μπράντονιτς (64' Σπυρίδης), Χατζηστραβός (57' Μελετίδης), Σπυράκος, Γκορντεζιάνι.

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος (36' λ.τρ Σουλούκος), Θ. Παπαγεωργίου, Κοσσονού (62' Αντράντα), Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Πλέγας, Κ. Παπαγεωργίου (62' Μαϊδανός), Θωμαΐδης (55' Μαυριάς), Πεντρόζο, Νικολιάς, Όγκμποε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου