Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

ΠΑΕ ΑΕΛ ή Larissa FC - Τι είναι το TransferRoom;

Για τους μη γνωρίζοντες, όπως ενημέρωσε εδώ και λίγες μέρες μέσω sdna, ως καλύτερος γνώστης του αντικειμένου, ο Λαρισαίος στην καταγωγή δημοσιογράφος, Κώστας Πλιάτσικας, το «TransferRoom» είναι μια διαδικτυακή συνδρομητική πλατφόρμα που δείχνει στους συλλόγους ποιοι παίκτες είναι διαθέσιμοι για μεταγραφή και διευκολύνει την απευθείας επικοινωνία μεταξύ των ομάδων. Κι αυτή ακριβώς η αμεσότητα στις συνομιλίες μεταξύ των συλλόγων είναι ικανή να διευκολύνει και να επιταχύνει διαδικασίες, ανοίγοντας τεράστιους ορίζοντες.

To «pre game» λοιπόν της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου άτυπα θα ανοίξει στην 7η συνάντηση των συλλόγων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του «TransferRoom» και θα διεξαχθεί στο Βερολίνο το τριήμερο 14 -16 Νοεμβρίου, όπου η ΠΑΕ ΑΕΛ ή Larissa FC, θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση ανάμεσα σε πάνω από 650 σύλλογους που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, μεταξύ των οποίων ομάδες της ποδοσφαιρικής αφρόκρεμας της Ευρώπης (Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλη, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Γιουβέντους, Ιντερ, Μίλαν, Μονακό κ.α.)!



Διαδικασία και ελληνική συμμετοχή

Τα κλαμπ που συμμετέχουν στο φόρουμ του «TransferRoom» δηλώνουν ποιες ομάδες επιθυμούν να συναντήσουν στα τραπέζια που δημιουργούνται. Εκεί διεξάγονται συνομιλίες διάρκειας 15-20 λεπτών μεταξύ εκπροσώπων των κλαμπ, στις οποίες ανταλλάσσονται λεπτομέρειες και ξεκαθαρίζονται οι προθέσεις για παίκτες, είτε προς πώληση είτε προς αγορά ή για πιθανές άλλες συνεργασίες μεταξύ δύο συλλόγων.

Στην προκειμένη περίπτωση με βεβαιότητα λέμε πως για το Βερολίνο έχουν δηλώσει συμμετοχή από την χώρα μας, πλην της ΑΕΛ κι ενώ υπάρχει χρόνος ως 14/11 και για άλλες ομάδες, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΟΦΗ και ο Παναιτωλικός.

Για την ιστορία στο προηγούμενο «TransferRoom» και την 6η συνάντηση των συλλόγων που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο στη Μαδρίτη, ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τους Μοντεστό – Ντε Μπαρτόλο, η ΑΕΚ είχε δικό της απεσταλμένο τον Παναγιώτη Κονέ (τώρα θα πάει ο Κουχάρσκι, ενδεχομένως μαζί με τον Κονέ) και ο Παναιτωλικός, με τον τεχνικό διευθυντή, Μάκη Μπελεβώνη.

Στο «TransferRoom» της Μαδρίτης, είχε δώσει το παρών και ο Παναθηναϊκός με απεσταλμένους τους Μάκη Λιβαθηνό και Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, ενώ παλιότερα στη Βαρκελώνη είχε παραστεί και ο ΟΦΗ.


Η βυσσινί ατζέντα

Με την ευκαιρία, κρατείστε κι αυτά τα ονόματα: Pogon Szczecin (Πολωνία), Lech Poznan (Πολωνία), Roma (Ιταλία), FC Nuremberg (Γερμανία), Servette FC (Ελβετία), Amiens SC (Γαλλία), Real Cartagena FC (Κολομβία), Adana Demirspor (Τουρκία), Rapid Vienna (Αυστρία), Rangers (Σκωτία), Legia Warszawa (Πολωνία), Gornik Zabrze (Πολωνία), FC St. Gallen 1879 (Ελβετία), Malmo FF (Σουηδία), LASK (Αυστρία), FC Rapid 1923 (Ρουμανία), Sport Club Internacional (Βραζιλία) και βλέπουμε…

Είναι η ατζέντα των ραντεβού με την οποία ξεκινάει επί του παρόντος το ταξίδι των εκπροσώπων της ΑΕΛ, μέσα στην οποία βρίσκεται ονόματα μεγάλα, ονόματα ομάδων που έχουν πάρε-δώσε με την ελληνική αγορά και ονόματα που μπαίνοντας δίπλα σ’ αυτό της ΑΕΛ, του δίνουν από τώρα άλλη διάσταση.

Παρεμπιπτόντως, στην ατζέντα των ραντεβού υπάρχει και το όνομα του Laurence Burton, στελέχους της ίδιας της πλατφόρμας, την σημασία του οποίου θα μας εξηγήσουν μαζί με όλα τα άλλα επιστρέφοντας, οι Τάσος Βενέτης και Στάθης Ταυλαρίδης. Ώρα καλή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου