Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

ΑΕΛ: Άνετη επικράτηση, 2-0 τον Αιολικό

Σε ένα κρύο απόγευμα στο AEL FC ARENA που συνεχίστηκε και κατά την διάρκεια του αγώνα καθώς το θέαμα δεν βοήθησε τον κόσμο της ΑΕΛ να ζεσταθεί ιδιαιτέρως, οι "βυσσινί" επικράτησαν εύκολα και χωρίς να αγχωθούν με 2-0 του Αιολικού με γκολ του Μαυριά στο 20' έπειτα από όμορφη συνεργασία των γηπεδούχων και με κεφαλιά του Ηλιαδη στο 22' μετά από εκτέλεση φάουλ εκτός περιοχής του Κώστα Παπαγεωργίου. 

Το 2-0 που διαμορφώθηκε σχεδόν από το πρώτο εικοσάλεπτο έκανε την ΑΕΛ να προβεί σε συντήρηση δυνάμεων ενόψει της απαιτητικής συνέχειας καθώς την Τρίτη (16/01 - 19:00) στο Περιστέρι δίνει αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στην ρεβάνς του 1-1 στη Λάρισα και στην συνέχεια αγωνίζεται εκτός έδρας κόντρα στον Μακεδονικό.

Η συνέχεια του αγώνα ήταν ήρεμη δίχως πολλές ευκαιρίες με την ΑΕΛ να σπαταλάει ωστόσο μια καλή στιγμή με τον Ογκμπόε από κοντινή απόσταση να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ και ένα σουτ του Πλέγα να στέλνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Αιολικού.

Στο 87' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Τριανταφύλλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Νίνο.
 
Δεδομένης της συντήρησης δυνάμεων ο Παύλος Δερμιτζάκης χρησιμοποίησε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΛ, Βίκτορ Στίνα που θέλει σίγουρα χρόνο προσαρμογής στην ομάδα ωστόσο έδειξε πως έχει τεχνική και μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος στις αντίπαλες άμυνες. 

Το τελικό 2-0 δίνει στην ΑΕΛ την πρώτη νίκη για το 2024 με τους "βυσσινί" να θέλουν να χτίσουν εκ νέου ένα σερί νικών.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός (67' Παπαδόπουλος), Ηλιάδης, Στάμου, Πλέγας, Κοσσονού (75' Θ. Παπαγεωργίου), Αντράντα (85' Θωμαΐδης), Κ. Παπαγεωργίου (66' Νίνο), Μαυριάς, Ογκμπόε (66' Στίνα).

Αιολικός (Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς): Μιλόγεβιτς, Καρανίκας (67' Κριμιτζάς), Μαξιμένκο, Κολλαράς, Σινγκ, Μπενίτεζ, Νούλας (46' Γκιάσι), Τριανταφύλλου, Γιόκε, Ζάκαριτς, Ενομό (88' Χαλκιαδάκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου