Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Η ανάλυση της διοίκησης του Αλέξη Κούγια!

Η ανάλυση που θα ακολουθήσει αφορά καθαρά εμάς προσωπικά.

Διοίκηση Αλέξη Κούγια:
Το ΑΕΛ Crimson News θα αναλύσει την 3,5ετης παρουσία - διοίκηση του Αλέξη Κούγια στην ΑΕΛ.

Ο καθένας έχει διαφορετική άποψη άλλοι θα πουν πως είναι ανεπιθύμητος κάποιοι άλλοι πως αν δεν ήταν αυτός η ΑΕΛ δεν θα είχε φτάσει εδώ. Το ποιοι υπερισχύουν είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό το οποίο δεν θα λύσουμε εμείς σήμερα. Θα ακολουθήσει μια ανάλυση της διοίκησης του Αλέξη Κούγια στην ΑΕΛ και γενικότερα της παρουσίας του στην Λάρισα. Υπάρχουν θετικά υπάρχουν και αρνητικά. Ας τα δούμε ένα ένα με την σειρά.

Χτίσιμο ρόστερ:
Αρχικά κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα από την αρχη. Ο Πλεξίδας παρέδωσε μια ΑΕΛ έτσι όπως την πήρε από τον Πηλαδάκη γεμάτη χρέη. Κατάφερε να αγοράσει ποδοσφαιριστές οι οποίοι όπως αποδείχθηκε έφεραν την άνοδο στην ΑΕΛ.

Χρήση AEL FC ARENA:
Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα ήταν η χρήση του AEL FC ARENA. Ιστορικό το Αλκαζάρ αλλά παλιό για τις βλέψεις που έχει η ΑΕΛ. Ελάχιστοι ήταν οι οπαδοί που επιθυμούσαν η ΑΕΛ να αγωνίζεται στο Αλκαζάρ όλοι ήθελαν Arena. Ο Αλέξης Κούγιας απο την πρώτη κιόλας χρόνια το έκανε πράξη καταφέρνοντας μάλιστα να κάνει και sold out με Ολυμπιακό Βόλου και Απόλλων Σμύρνης.

Αδειοδότηση UEFA:
Μεγάλο προσόν για οποιαδήποτε ομάδα να έχει στα χέρια της αδειοδότηση UEFA παρουσιάζοντας έναν απο τους καλύτερους φακέλους της Super League όταν πριν λίγους μήνες είχε παραλάβει ομάδα με χρέη.

Άνοδο στην Super League:
Ότι δεν κατάφερε ο Πλεξίδας το έκανε πράξη ο Κούγιας. Κατάφερε από την πρώτη κιόλας χρόνια να εξασφαλίσει την άνοδο και την επιστροφή της ΑΕΛ στα μεγάλα σαλόνια ύστερα από 5 χρόνια.

Χαμηλές τιμές εισιτηρίων διαρκείας:
Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός της μεγάλης μείωσης των εισιτηρίων διαρκείας όταν μάλιστα η ΠΑΕ καλείται να πληρώσει μεγάλο ενοίκιο για την χρησιμοποίηση του AEL FC ARENA.

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά - θετικά πράγματα που έκανε ο Αλέξης Κούγιας στην ομάδα μας. Ίσως υπάρχουν και άλλα συγκρατήσαμε όμως τα πιο σημαντικά.

Διχόνοια:
Αυτό είναι ένα θέμα που σίγουρα μπορούμε να μιλάμε για ώρες. Κάποιοι πιστεύουν πως δεν είναι 100% υπεύθυνος ο Κούγιας για το περιβόητο οπαδικό ζήτημα που καίει την ΑΕΛ τα τελευταία χρόνια αλλά αν αναλογιστεί κάνεις ότι όλο αυτό ξεκίνησε με την έλευση του σίγουρα μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Δεν γνωρίζουμε περεταίρω πράγματα πάνω σε αυτό το θέμα άλλοι είναι οι αρμόδιοι και σίγουρα άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να βρουν άμεσα λύση.

Κακή παρουσία της ομάδος:
Η κακή αγωνιστική εικόνα ίσως είναι ένα αίτιο για την απουσία του κόσμου. Πρώτη χρονιά στην Super League και η ΑΕΛ σώθηκε την προτελευταία αγωνιστική. Δεύτερη χρονιά και η ΑΕΛ καταφέρνει να τερματίσει στην 11η θέση μια θέση που σίγουρα δεν άφησε ικανοποιημενο τον Λαρισαίο φίλαθλο και εκτός αυτού η εικόνα της ομάδας γενικότερα δεν ήταν καλή εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Όλοι οι οπαδοί της ΑΕΛ έχουν συνηθίσει την ΑΕΛ σε ψηλά "στρώματα" και η βαθμολογική θέση τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές άφησαν αρκετούς ανικανοποίητους.

Συχνές αλλαγές προπονητών:
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του Αλέξη Κούγια είναι η συχνές αλλαγές των προπονητών. Συγκεκριμένα επί εποχής Αλέξη Κούγια αποχώρησαν έξι προπονητές σε τρείς χρονιές. Ντόστανιτς (2), Τσιώλης (2), Αναστασιάδης, Πάους, Ματάισεν και Φυντάνης.

Αποτυχία μεταγραφών:
Αρκετές ήταν και οι μεταγραφές αλλα και οι αποδεσμεύσεις τα τρία αυτά χρόνια παρουσίας του Αλέξη Κούγια. Σε άρθρο μας τον περασμένο Αύγουστο αναφερθήκαμε συγκεκριμένα σε αυτό το θέμα που σήκωσε ουκ ολίγες φορές θύελλα αντιδράσεων καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο η τωρινή διοίκηση την τρίτη χρονιά στην Super League η ομάδα να μην έχει έναν σταθερό κορμό στο ρόστερ.

Ανακοινώσεις κατά πάντων:
Αυτή ίσως είναι μια κατηγορία που για πολλούς μπορεί να εισέλθει στα θετικά διότι κάποιοι πιστεύουν ότι έτσι "έχτισε" τοίχοι γύρω από την ομάδα (μπορεί να έχουν και δίκιο) σίγουρα όμως οι συχνές ανακοινώσεις και οι κόντρες με όλους και με όλα δεν είχαν καλό αντίκτυπο προς τα έξω και η εικόνα της ιστορικής ΑΕΛ είχε μετατραπεί σε εικόνα "τρομοκρατίας".

Εμπλοκή διάφορων ζητημάτων με την ΑΕΛ:
Δεν ήταν λίγες οι φορές που έβλεπες "προσωπική δήλωση Αλέξη Κούγια" και διάβαζες για κάτι που δεν αφορά καθόλου την ΑΕΛ. Μέσα στο σάιτ της ΑΕΛ υπάρχουν αρκετές δηλώσεις του που δεν αφορούν κανέναν. Δεν είναι σωστό να υπάρχει σε σάιτ ποδοσφαιρικής ομάδας και ειδικά της ΑΕΛ πράγματα για την προσωπική του ζωή ή για τις προσωπικές του κόντρες.

Αυτά είναι και κάποια από τα αρνητικά της παρουσίας του Αλέξη Κούγια στην ομάδα. Εμείς θα συνεχίσουμε να κρατάμε ουδέτερη στάση στο θέμα αυτό για το καλο της ΑΕΛ. Μην περιμένετε να πάρουμε ξεκάθαρη θέση σε αυτό το ζήτημα.

Αφήνουμε όλους εσάς να αναλογιστείτε κάποια πράγματα και βεβαίως τους αρμόδιους να βρούνε μια λύση σε όλα τα προβλήματα.

ΑΕΛ Crimson News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου