Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Ανάλυση Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ 1-0: «Η ήττα έχει ονοματεπώνυμο»

Η ΑΕΛ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης χθες Κυριακή (04/10) στην Ριζούπολη για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League Interwetten.

Η ομάδα της ΑΕΛ ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κόντρα σε έναν Απόλλων που έδινε το πρώτο επίσημο παιχνίδι για φέτος.

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι έχοντας την κατοχή της μπάλας και ένα δοκάρι με τον Τρούγιτς ωστόσο στα μισά του ημιχρόνου και ειδικότερα μετά το 25' ο Απόλλων Σμύρνης ισορρόπησε την κατάσταση κυκλοφορώντας και αυτός από τη μεριά του καλύτερα την μπάλα καθώς και με το δοκάρι που είχε με τον Μπεντινέλι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ πίεσε παραπάνω, προσπάθησε να φτάσει σε ένα γκολ με δύο πολύ καλά σουτ του Φίλιπ και ένα ακόμη δοκάρι του Ντουρμισάι ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει με τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου να κάνει και πάλι την εμφάνιση του και τον Απόλλων Σμύρνης να πετυχαίνει το 1-0 με εκτέλεση πέναλτι του Φατιόν στο 90+1.

Όσον αφορά τη νοοτροπία της ομάδας η ΑΕΛ μπήκε όπως θα έπρεπε να μπει στο παιχνίδι δηλαδή έχοντας την κατοχή της μπάλας, πιέζοντας τον αντίπαλο και γενικότερα να έχει αυτή την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Το αποτέλεσμα είναι άδικο διότι με βάση την εικόνα που έδειξε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η ΑΕΛ άξιζε να πάρει την νίκη ωστόσο δεν μπορούμε να μην σταθούμε στα προπονητικά λάθη του Μιχάλη Γρηγορίου που έφεραν εν τέλει την ήττα για την ομάδα.

Όταν πιέζεις για να κάνεις το 0-1 να πετύχεις το γκολ δεν γίνεται να βγάζεις εκτός αγωνιστικού χώρου τον πιο ποιοτικό παίκτη τον Τόρζε για να περάσει στη θέση του ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής όπως ο Ζαχαράκης όχι όμως με την απαιτούμενη εμπειρία σε αυτό το χρονικό σημείο του παιχνιδιού. Επίσης θεωρούμε λάθος την αντικατάσταση του Φίλιπ επίσης ενός έμπειρου αριστερού οπισθοφύλακα διότι ειδικότερα χθες ο Ρουμάνος έδειξε ότι μπορεί να κάνει την ζημιά φτάνοντας μάλιστα δύο φορές κoντά στο γκολ.

Στεκόμαστε σε αυτές τις δύο αλλαγές διότι πιστεύουμε πως είναι πέρα για πέρα λανθασμένες σε ένα παιχνίδι που προσπαθούσες να πιέσεις για το 0-1.

Ο Έλληνας τεχνικός «έδωσε» με τα λάθη του το παιχνίδι στον Απόλλωνα. Ένα παιχνίδι που έμοιαζε σχεδόν σίγουρο πως η ΑΕΛ τουλάχιστον δεν θα το χάσει.

Είχαμε πει για την κρισιμότητα του, όπως επίσης είχαμε πει ότι η νίκη φαντάζει να είναι μονόδρομος. Τελικά όχι μόνο δεν ήρθαν οι 3 βαθμοί αλλά η ΑΕΛ έφυγε με άδεια χέρια από την έδρα της νεοφότιστης ομάδας.

Για να περάσουμε όμως και στην κριτική των ποδοσφαιριστών η άμυνα λειτούργησε αρκετά καλά και με τον Μούζεκ ως στόπερ στο πλευρό του Ηλιάδη. Ο Γκέργκελι όταν χρειάστηκε δήλωσε παρών.

Σπάρβ και Σετσέροβιτς ήταν πολύ καλοί χθες με τον Βόσνιο να παίρνει ουσιαστικά την «ρεβάνς» σε σχέση με το κακό πρόσωπο που έδειξε την περασμένη Δευτέρα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Ο Τρούγιτς ήταν επίσης καλός, ο Μιλοσάβλιεβιτς δεν εντυπωσίασε σε σχέση με τον Πλατέλλα που έδειξε καλύτερα στοιχεία από την ώρα που πέρασε στο γήπεδο. 

Ο Πινακάς φαίνεται να αποκτά ρυθμό και όπως είπαμε είναι ένας παίκτης που πρέπει να πάρει ευκαιρίες ακόμα και ως βασικός.

Ο Ντουρμισάι είχε ένα δοκάρι και δύο καλά σουτ αλλά γενικότερα δεν έδειξε αποτελεσματικότητα στο να εκτελέσει τις φάσεις, πρόβλημα που σίγουρα πρέπει να λυθεί διότι η ΑΕΛ εδώ και χρόνια δυστυχώς δεν παίρνει γκολ από τα φορ.

Η ΑΕΛ χθες θα λέγαμε πως «αυτοκτόνησε» και δυστυχώς δεν κατάφερε να πάρει απολύτως τίποτα. Μια ήττα που έχει ονοματεπώνυμο και που ελπίζουμε στο τέλος να μην κοστίσει.

Λάθη γίνονται, το θέμα είναι να διορθώνονται και να μην επαναλαμβάνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου