Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε η ΑΕΛ στην Τούμπα

Ένα αγωνιστικό πρόσωπο που θύμισε αυτό του Αλκαζάρ πριν 3 εβδομάδες παρουσίασε η ΑΕΛ στην Τούμπα στο επαναληπτικό παιχνίδι για την φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι κύλησε ακριβώς όπως το περιμέναμε. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και κυκλοφορούσε την μπάλα και η ΑΕΛ προσπάθησε με αντεπιθέσεις να γίνει απειλητική αφού είχε στρέψει το βλέμμα της στα αμυντικά της καθήκοντα.

Το 1-0 για τους γηπεδούχους ήρθε στο 23' με αυτογκόλ του Γκοτζαμανίδη όταν από σέντρα του Λύρατζη ο Έλληνας στόπερ στην προσπάθεια του να διώξει ψηλά την μπάλα με το κεφάλι την έστειλε στα δίχτυα του Σουλούκου. Το 1-0 ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ βρήκε αυτό που έψαχνε από την αρχή για να προκριθεί, το γκολ, διότι χωρίς να σκοράρουν οι «βυσσινί» κανένα αποτέλεσμα δεν μπορούσε να δώσει την πρόκριση στην ΑΕΛ.

Η ομάδα της Λάρισας λοιπόν ισοφάρισε με τον Όγκμποε στο 62' που πρόλαβε στον αέρα τον Ζίβκοβιτς μετά από κακή έξοδο. Μάλιστα η φάση ελέγχθηκε και από το VAR για περίπτωση οφσάιντ ωστόσο το τέρμα μέτρησε κανονικά.

Η ΑΕΛ έχασε περίπου 5 λεπτά αργότερα σπουδαία ευκαιρία με τον Όγκμποε που από κανονική θέση και βλέποντας τον Ζίβκοβιτς εκτός εστίας θέλησε να ψηλοκρεμάσει τον Σέρβο πορτιέρο του ΠΑΟΚ ωστόσο η μπάλα κατέληξε στο πάνω μέρος της οριζόντιου δοκού και πέρασε άουτ. Σπουδαία χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΛ να κάνει το 1-2 και να βάλει πολύ δύσκολα στον ΠΑΟΚ.

Ο δικέφαλος του βορρά πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με τον νεοεισελθών Άκμπομ στο 82' και ο ίδιος παίκτης έγραψε το τελικό 3-1 στις καθυστερήσεις. Μάλιστα μετά τον πανηγυρισμό του αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα καθώς έβγαλε την μπλούζα του ενώ είχε προηγηθεί μαρκάρισμα στον Ηλιάδη ελάχιστα λεπτά νωρίτερα όπου αντίκρυσε την πρώτη κίτρινη κάρτα.

Το τελικό 3-1 έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ και έκανε την ΑΕΛ να στραφεί ολοκληρωτικά στο πρωτάθλημα της Super League 2 εκεί όπου θα κοιτάξει να κάνει μια νέα αρχή αρχής γενομένης από τον αγώνα της επόμενης Τετάρτης με την Ξάνθη στο Αλκαζάρ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (85' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (77' Άκπομ), Σβαμπ (67' Κούρτιτς), Μουργκ (67' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης (86' Ταχάρ), Θεολόγου, Ομάρ, Κολομπίνο, Ηλιάδης, Γαρουφαλιάς (46' Ακούνια), Μπαντιμπανγκά (89' Κούστα), Όγκμποε, Γλύνος (86' Μαυρίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου