Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Παναγιώτης Γκουτσίδης όπως λέμε... Γιάννης Τάτσης

Γράφει το ΑΕΛ Crimson News

Την πρόσληψη του Παναγιώτη Γκουτσίδη ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/12) η ΠΑΕ ΑΕΛ αντικαθιστώντας τον Ηλία Φυντάνη στον πάγκο της ομάδας.

Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης που χρόνια τώρα βρίσκεται στο πλευρό του Γιώργου Παράσχου ως άμεσος συνεργάτης του, ήταν χωρίς ομάδα μετά την αποχώρηση του ιδίου και του Παράσχου από την τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου.

Ο Γκουτσίδης καθαρά ως πρώτος προπονητής έχει βρεθεί στην Αναγέννηση Γιαννιτσών το 2010, στον Παναιγιάλειο το 2015 και το 2017 και στον Αστέρα Βλαχιώτη το 2021. Σε κανέναν από αυτούς τους πάγκους δεν μακροημέρευσε καθώς στα Γιαννιτσά έμεινε 6 μήνες, στον Παναιγιάλειο στην πρώτη του θητεία επίσης 6 μήνες ενώ στην δεύτερη μόλις 1,5 μήνα. Στον δε Αστέρα Βλαχιώτη έκατσε 4 μήνες πριν ακολουθήσει και πάλι τον Γιώργο Παράσχο στο Περιστέρι και τον Ατρόμητο.

Τον έμπειρο Έλληνα τεχνικό έχει ακολουθήσει επίσης στον Πλατανιά, την Ξάνθη και τον Απόλλων Σμύρνης.

Γενικότερα έχει κάτσει πάνω από 100 παιχνίδια δίπλα στον Γιώργο Παράσχο και η προπονητική του καριέρα έχει κυρίως να κάνει με τον ρόλο του βοηθού προπονητή.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα κομμάτι παζλ όπου έρχεται να κουμπώσει υπέροχα με αυτό του Γιάννη Τάτση που ανέλαβε την ΑΕΛ τον Νοέμβριο του 2020 και έκατσε μόλις σε 10 παιχνίδια στον πάγκο των «βυσσινί» μέχρι τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Γιάννης Τάτσης πριν επιλεχθεί από τον Αλέξη Κούγια για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ υπήρξε και αυτός βοηθός προπονητή του Γιώργου Πετράκη στα Χανιά για 39 παιχνίδια.

Βέβαια έχει περισσότερες «παραστάσεις» σαν πρώτος προπονητής καθώς είχε προπονήσει πριν την ΑΕΛ τις ομάδες Κ17 και Κ20 του ΠΑΣ Γιάννινα, τον ΑΟ Τυμπακίου, τον Πλατανιά όπου έφτασε μια ανάσα από την άνοδο και την Καλλιθέα την οποία και παράτησε για λογαριασμό της ΑΕΛ.

Ωστόσο, σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως είναι διαφορετικό να αναλαμβάνεις την ΑΕΛ στην Super League 1 και να έχεις στόχο (δια στόματος Κούγια) την έξοδο στην Ευρώπη και διαφορετικό να παίρνεις την ομάδα στην Super League 2 και να έχεις ως στόχο (πάλι δια στόματος Κούγια) να ξανά γίνεις φαβορί για άνοδο και όχι αουτσάιντερ.

Και οι δύο πάντως ήρθαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα, με διαφορά 1 μήνα. Ο Τάτσης 23 Νοεμβρίου του 2020 και ο Γκουτσίδης 23 Δεκεμβρίου του 2021. Θα έχουν την ίδια κατάληξη; Ίδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου