Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

"Ναι, σε τέτοια ματς διαιτησίες τύπου Πουλικίδη μπορούν να σου κάνουν ζημιά"

Γράφει το ΑΕΛ Crimson News 

Ομολογώ πως τόσες αλυσιδωτές αντιδράσεις πριν από αγώνα της ΑΕΛ για ορισμό διαιτητή δεν έχω ξανά δει.

Δεν μιλάμε μόνο για την ανακοίνωση της ΠΑΕ, διάφορα σαιτ κάνουν λόγο για "εγκληματικό ορισμό" και πως η ΑΕΛ θα είναι "απροστάτευτη" στις Σέρρες από την διαιτησία Πουλικίδη.

Βέβαια, στη Λάρισα ορισμένοι το πήραν πολύ ψύχραιμα και μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά πως αν η ΑΕΛ μπει στο γήπεδο και κερδίσει με 0-3 κανείς Πουλικίδης δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα. Από μια άποψη είναι σωστό, ωστόσο ας είμαστε ειλικρινείς πρώτα από όλα με τους εαυτούς μας. Φαντάζει πολύ δύσκολο να πάει η ΑΕΛ στις Σέρρες και να φιλοδωρήσει με τρία τέρματα τον Πανσερραϊκό. Μιλάμε για έναν αντίπαλο με δυνατό ρόστερ και για μια ομάδα που φέτος είναι μέσα στα φαβορί για άνοδο, άρα εκ των πραγμάτων το σενάριο του άνετου 0-3 απομακρύνεται, αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως δεν μπορεί και να συμβεί. 

Η λογική όμως λέει πως θα είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες κόντρα σε δύο δυνατές ομάδες. Συνεπώς σε ντέρμπι είναι που αυτοί οι διαιτητές μπορούν να σου δημιουργήσουν μεγάλη ζημιά. 

Άρα, δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητος ένας τέτοιος ορισμός και να τον καλύπτουμε λέγοντας "Αν είσαι ΑΕΛ μπες ρίξε τρία και φύγε". Το θέμα είναι να αναρωτηθούμε για ποιον λόγο σε τέτοιο παιχνίδι ορίζεται ένας διαιτητής με βαρύ παρελθόν και δεν επιλέγεται από τους ιθύνοντες μια αξιόπιστη λύση. 

Στο δια ταύτα λοιπόν, οι διαιτησία Πουλικίδη μπορεί εν τέλει να μην δημιουργήσει κανένα πρόβλημα αλλά δυστυχώς σε αγώνα που όλα δείχνουν πως θα κριθούν στις λεπτομέρειες ο ορισμός ενός τέτοιου διαιτητή μόνο ερωτηματικά μπορεί να σου προκαλέσει και όταν μάλιστα βλέπεις πως οι διαμαρτυρίες ξεφεύγουν από το περιβάλλον της ΑΕΛ και ουδέτερα σαιτ κάνουν λόγο για "άνετη επικράτηση" του Πανσερραϊκού κάτι βρωμάει και μάλιστα πολύ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου