Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Ναι, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι!

Γράφει το ΑΕΛ Crimson News 

Συγκλονισμένη όλη η Ελλάδα, πενθεί για τον χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας από την τραγωδία στα Τέμπη αργά το βράδυ της Τρίτης (28/02).

Μέσα σε όλο τον πανικό και την θλίψη που επικρατεί σε ολόκληρη την χώρα, πρέπει εμείς οι ίδιοι να βρούμε το κουράγιο και την δύναμη να συνεχίσουμε μπροστά όχι όμως για να ξεπεράσουμε το γεγονός αλλά για να βρούμε λύσεις στο πως θα γίνει η Ελλάδα καλύτερη, στο πως θα γίνει η κοινωνία μας καλύτερη. 

Η Λάρισα το πρωί της Τετάρτης (01/03) απέδειξε, όπως και κάθε άλλη πόλη στην θέση της, πως όταν ο κόσμος δείχνει ενότητα και προσήλωση σε έναν συγκεκριμένο στόχο μπορεί να μεγαλουργήσει.

Βλέποντας λοιπόν πόσο άδικα αφαιρούνται ζωές θα πρέπει εμείς σαν λαός, ο καθένας μας ξεχωριστά και ταυτόχρονα όλοι μαζί να κάνουμε το αύριο μας καλύτερο και πιο ασφαλέστερο.

Θα πρέπει η τραγωδία αυτή να δώσει το έναυσμα σε ολόκληρη την κοινωνία για ένα καλύτερο αύριο, θα πρέπει π.χ την επόμενη φορά που θα πατήσουμε το πόδι μας στο γήπεδο να σκεφτούμε και δύο και τρεις φορές και να αποτρέψουμε εμείς τον ίδιο μας τον εαυτό από πράξεις που ίσως στερήσουν ζωές. Είναι τόσο άδικο, είναι τόσο κρίμα να χάνονται άνθρωποι από αμέλεια ενώ μπορούμε εμείς οι ίδιοι ορισμένες φορές να αποτρέψουμε τέτοιες καταστάσεις. 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες των θυμάτων και ταυτόχρονα την αμέριστη συμπαράσταση μας και στους τραυματίες που έζησαν αυτήν την φρικτή τραγωδία και ευτυχώς για όλους μας κατάφεραν να βγουν ζωντανοί. 

Ελπίζουμε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει και να μην υπάρξει κάτι ανάλογο. Αυτό φυσικά δεν επουλώνει απολύτως τίποτα, το ζήτημα είναι εν έτει 2023, τέτοιες καταστάσεις να προβλέπονται και να αποτρέπονται έγκαιρα. 

Ας ενωθούμε όλοι για το καλό όλων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου