Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Νταβέλης: "Κάποιους δεν θέλω καν να τους βλέπω"

Στην κυριολεξία συγκλονιστικός (και άκρως προσγειωμένος στην ωμή πραγματικότητα) ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αχιλλέας Νταβέλης σε όσα είπε μιλώντας – και χωρίς να “κρυφτεί ” – στον ραδιοφωνικό σταθμό Pressing 90.1 και στον δημοσιογράφο, Χρήστο Τσιάτα.

Έκανε λόγο για «οικτρή και αδικαιολόγητη ήττα», τόνισε ως χειρότερο όλων ότι «στην έκτακτη σύσκεψη που κάλεσα αμέσως μετά το ματς, δεν πήρα ούτε μια σοβαρή απάντηση στο ερώτημα γιατί συνέβη αυτό», προαναγγέλλοντας πως «απ’ τη στιγμή που εκτός από την ομάδα προσβλήθηκε και η νοημοσύνη μας, οι εξελίξεις δεν είναι απλά αναμενόμενες αλλά δεδομένες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μετά την φυγή του Στάθη Ταυλαρίδη, στον “αέρα” βρίσκονται και οι Τάσος Βενέτης και Γιάννης Ταουσιάνης.

Μάλιστα τόνισε σε κάποια στιγμή της κουβέντας του, ότι κάποιους δεν θέλει ούτε καν να τους βλέπει πλέον….

Βέβαια ο πρόεδρος – μεταξύ άλλων – υπεραμύνθηκε του σκεπτικού με το οποίο σχεδίασε το μοντέλο λειτουργίας της ομάδας, λέγοντας: «Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, αλλά η επιθυμία δημιουργίας μιας ομάδας που θα λειτουργεί σε διεθνή πρότυπα στην χειρότερη επαγγελματική κατηγορία της Ευρώπης και με όραμα που ξεπερνούσε τα δεδομένα που παραλάβαμε, δεν είναι λάθος. Λάθος προκύπτει όταν αποδεικνύεται ότι κάποιοι άνθρωποι που δούλεψαν με «λευκή επιταγή», δεν στάθηκαν αντάξιοι των περιστάσεων ή δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν με συγκεκριμένες περγαμηνές, αλλά πέρα απ’ το αρνητικό αποτέλεσμα του Σαββάτου, το τραγικό της υπόθεσης – παρότι είχα προειδοποιήσει όλη την εβδομάδα – είναι κι ότι χάθηκε η 2η θέση σε μια στιγμή που μπορεί να διακοπεί το πρωτάθλημα, χωρίς κανείς να γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και τι μπορεί να διεκδικηθεί ακόμα και στα χαρτιά».

Ακολούθως, διευκρίνισε ότι «οι επιλογές στο ρόστερ ακολούθησαν τυφλά τις εισηγήσεις των τεχνικών διευθυντών, που πίστευαν σ’ αυτές και όφειλα να τους στηρίξω», ενώ κάπου εκεί έπλεξε και το εγκώμιο τόσο του Σουλούκου όσο και του προπονητή τερματοφυλάκων, Λουίτζι Τσεννάμο, χαρακτηρίζοντας «αποκάλυψη» τον Στέφανο.

«Να μην υποτιμήσουμε και να μην μηδενίσουμε το σύνολο της προσπάθειας από το καλοκαίρι, σ’ ένα πρωτάθλημα ανέκδοτο, που δεν ευνοεί σχεδιασμούς και γίνεται μέσα στις συμπληγάδες των συμφερόντων του νότου ή του βορρά και του νότου μαζί», συνέχισε, κάνοντας ειδικότερη αναφορά στα ερείσματα του Πανσερραϊκού, τον οποίο χαρακτήρισε «ομάδα – σκάνδαλο».

Προανήγγειλε μάλιστα εξελίξεις στην ανάδειξη των οικονομικών και άλλων ζητημάτων της ΠΑΕ των Σερρών, θέτοντας θέμα ελέγχου της πιστοποίησης του Πανσερραϊκού.

«Γι’ αυτό και είναι αφέλεια, αντιεπαγγελματισμός και επιπολαιότητα η απώλεια της 2ης θέσης αυτή τη στιγμή. Δεν τους το συγχωρώ, όταν πληρώνω ένα επιτελείο με 22.000€ το μήνα», κατέληξε.

Τέλος, ο Αχιλλέας Νταβέλης κλήθηκε να μιλήσει για τις προθέσεις του σχετικά με την ΠΑΕ, για να δηλώσει: «Μπήκα σ’ ένα χώρο όπου πιέζεσαι να κλείσεις το μάτι σε κάποια πλευρά, με την ουδετερότητα να μοιάζει τελικά πολύ πιο επικίνδυνη. Προσωπικά ξέρετε πως δέχθηκα ασύλληπτη επίθεση αλητείας και λάσπης από οργανωμένα παράκεντρα, τοπικά και των Αθηνών, αλλά όταν αναλαμβάνεις μια ευθύνη το κάνεις για να τη φέρεις σε πέρας. Αναζητώ λοιπόν την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της ΑΕΛ, ίσως με κάποια συμμαχία, πάντα με βαθύ λαρισινό αποτύπωμα, χωρίς ωστόσο να περιμένω τίποτα από τους «επιφανείς» Λαρισαίους. Με τις ανάλογες επιλογές μπορούμε να τρέξουμε αυτό τον μαραθώνιο. Δεν ήμουν ποτέ λαγός…

Στο τέλος της ημέρας, δεν θα απολογηθεί εκείνος που είχε το φιλότιμο να βάλει τόσα χρήματα στην ομάδα της πόλης του. Αν δούμε το δάσος και παραμείνουμε ενωμένοι θα έρθει η στιγμή να πιούμε και το ποτήρι της νίκης».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ΤΟ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου