Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Χριστακόπουλος: "Η ΠΑΕ ΑΕΛ είναι ενήμερη φορολογικά και ασφαλιστικά"

Με αυτή τη δήλωση «βόμβα» έρχεται σήμερα ο Τάσος Χριστακόπουλος, ο πλέον αρμόδιος άνθρωπος στα οικονομικά της ΠΑΕ ΑΕΛ, να βάλει τάξη σε άλλη μία προσπάθεια του περιβάλλοντος Κούγια για παραπληροφόρηση του κοινού των Λαρισαίων, σε ότι αφορά τα δικά του χρέη προς το ελληνικό δημόσιο και ιδιώτες προμηθευτές της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Αναλυτικότερα ο κύριος Χριστακόπουλος δήλωσε:

«Κατόπιν των τελευταίων δημοσιευμάτων που αφορούν την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΑΕΛ, προς αποκατάσταση των πραγμάτων στην πραγματική τους βάση, οφείλουμε να ενημερώσουμε ως οικονομικό τμήμα για τα εξής:

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταβίβασης των μετοχών της ομάδας, η νέα διοίκηση αποδέχθηκε να αναλάβει το σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων που υπήρχαν σε βάρος της ΠΑΕ προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ, ανερχόμενες σε 1.750.457,93 ευρώ, που είχαν δημιουργηθεί κατά τη θητεία της διοίκησης Κούγια.

Για το λόγο αυτό, οι νέοι ιδιοκτήτες εγγυήθηκαν την πληρωμή αποδεχόμενοι αντίστοιχο αξιόγραφο.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι δόσεις των ανωτέρω οφειλών πληρώνονται κανονικά και εμπρόθεσμα και σήμερα η ΠΑΕ ΑΕΛ είναι ενήμερη φορολογικά και ασφαλιστικά. Ως εκ τούτου κανένας κίνδυνος «πτώχευσης» ή «καταστροφής» υφίσταται παρά τους ενδεχόμενους μύχιους πόθους ορισμένων προσώπων.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο εξυγίανσης της οικονομικής κατάστασης της ομάδας, που ανέλαβε η νέα διοίκηση, έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα για παλαιές οφειλές συνολικό ποσό 1.264.471,00 ευρώ που αφορά δόσεις σε εφορία, ΙΚΑ, ξένους ποδοσφαιριστές (ΒΑΝ – UEFA – FIFA), παλαιοί ποδοσφαιριστές και υπόλοιπα στους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές και υπαλλήλους της ομάδας.

Εξυπακούεται ότι τα ποσά αυτά δεν αφορούν τα ποσά των πληρωμών της αγοροπωλησίας για την εξαγορά των μετοχών, ούτε και τα ποσά των δόσεων που έχει λάβει μέχρι σήμερα ο κ. Κούγιας

Τέλος, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι η νέα διοίκηση καλείται να εξοφλήσει επιπλέον ποσό 361.036,91 ευρώ, που αφορά ληξιπρόθεσμες και απαιτητές οφειλές προμηθευτών της ΠΑΕ ΑΕΛ, την ύπαρξη των οποίων οφειλών δεν γνώριζαν οι νέοι ιδιοκτήτες δεδομένου ότι κατά το χρόνο μεταβιβάσεως των μετοχών δεν συμπεριλήφθηκαν στη σχετική συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου