Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ανάλυση ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 1-1: «Μην εθελοτυφλούμε, δεν αξίζαμε κάτι παραπάνω»

Η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας χθες Δευτέρα (28/09) στο Στάδιο Αλκαζάρ απέναντι στον Παναθηναϊκό σε ένα παιχνίδι μοιρασμένο που το ισόπαλο 1-1 φαίνεται να είναι ίσως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Η ΑΕΛ για ακόμα ένα παιχνίδι δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει με την εμφάνιση της και σίγουρα θα ήταν έξω από κάθε πραγματικότητα αν λέγαμε πως η ομάδα χθες άξιζε να πάρει κάτι παραπάνω.

Όταν τα λάθη εκατέρωθεν έχουν εκτοξευτεί σπάζοντας ίσως και ρεκόρ και οι «βυσσινί» ολοκληρώνουν το ημίχρονο δίχως τελική προσπάθεια με αυτόν τον Παναθηναϊκό εντός έδρας τότε σίγουρα δεν μπορούμε να μιλάμε για μια εμφάνιση που εντυπωσίασε.

Ναι, ο βαθμός πρέπει να μας αφήνει ευχαριστημένους όταν το γκολ έρχεται στα τελευταία λεπτά εκεί που έλεγες «πάει, νέα ήττα!», πρέπει όμως να μην εθελοτυφλούμε και να δούμε που πραγματικά χρίζει ενίσχυσης η ομάδα.

Ο τραυματισμός του Μιχαήλ χθες σε συνδυασμό με αυτόν του Ζίζιτς και με την ματαίωση της μεταγραφής του Χαρογιάν αναγκάζει τους ανθρώπους της ομάδας να βγουν και άμεσα στην αναζήτηση ενός στόπερ που θα διαφυλάξει τα μετόπισθεν. Η απόκτηση του νεαρού Γκοτζαμανίδη από τον Ολυμπιακό εννοείται πως δεν αρκεί. Υπάρχει φυσικά και η λύση του Σπάρβ (εξαιρετικός χθες).

Από εκεί και πέρα, πρέπει να βρεθεί λύση όσον αφορά την τροφοδότηση του Ντουρμισάι. Είναι ένας παίκτης που έχει το γκολ και όμως μέχρι τώρα δεν τον έχουμε εκμεταλλευτεί ούτε στο ελάχιστο. Γυρίζει πολύ πίσω για να πάρει μπάλα χάνοντας την αίγλη του φορ περιοχής. Και εδώ έχω να θέσω ένα ερώτημα που ίσως πρέπει να μας προβληματίσει. Μήπως το ίδιο πρόβλημα έκανε τον Παπάζογλου να αποχωρήσει ως αποτυχημένος; Γιατί καλή είναι κριτική στον σέντερ φορ όμως ο καθένας πρέπει να έχει και τα ανάλογα άτομα στις «πλάτες» του. Μαζί με τον Παπάζογλου προσθέτω και το όνομα Ντάουντα.

Στα αξιοσημείωτα του χθεσινού αγώνα είναι και οι αλλαγές του Γρηγορίου που βελτίωσαν την ομάδα. Είδαμε δηλαδή ότι βλέπαμε σε κάθε φιλική αναμέτρηση, τους νεαρούς να δίνουν λύσεις. Η είσοδος του Πλατέλλα στο 57' όπως και του Γρηγορόπουλου στο 72' έδωσαν ταχύτητα και φρεσκάδα στην ομάδα συν εννοείται του σκόρερ Δημήτρη Πινακά. Ο Γκαζάλ στο πλευρό του Σπάρβ τουλάχιστον χθες έδειξε καλύτερα στοιχεία έναντι του Σετσέροβιτς.

Κλείνοντας την ανάλυσή μου για την αναμέτρηση θέλω να πω το εξής. Ας μην θεωρούμε δεδομένη την τριάδα πίσω από τον φορ (σ.σ Τρούγιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Τόρζε). Πλατέλλας και Πινακάς άνετα διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα όπως και ο Γρηγορόπουλος στο δεξί άκρο της άμυνας. Η περίπτωση του Μαϊδανού αριστερά είναι λίγο πιο δύσκολη και αυτό γιατί ο Φίλιπ δείχνει αρκετά ικανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου