Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

«Γιατί να μην είμαστε εμείς εκεί;»

Σήμερα Πέμπτη 17/09 ο ΟΦΗ κάνει την μεγάλη επιστροφή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθώς στο πρωτάθλημα της Super League 1 2019-20 τερμάτισε στην 6η θέση εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα play off και στα προκριματικά του Europa League.

Ο ΟΦΗ μετά από σχεδόν 13 χρόνια επέστρεψε στους Ευρωπαϊκούς αγώνες, μετά την τελευταία του παρουσία το 2007 για το Intertoto (διοργάνωση UEFA).

Το ερώτημα όμως είναι γιατί να μην είναι η ΑΕΛ στην θέση αυτή, γιατί να μην αγωνίζεται η ΑΕΛ σήμερα; Προς αποφυγή παρεξηγήσεων εννοείται πως η Κρητική ομάδα άξιζε πέρυσι την είσοδο της εξάδα περισσότερο από κάθε άλλη. Αυτό που αναρωτιόμαστε είναι γιατί δεν έχει συμβεί το ίδιο και με την ΑΕΛ τα τελευταία χρόνια μετά την επιστροφή της ομάδας στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας.

Ο μεγαλομέτοχος και όλοι στο περιβάλλον της ΑΕΛ κάνουν λόγο για σταθερά βήματα προόδου, και άνοδο μιας θέσης ανά σεζόν αλλά είναι αυτό αρκετό;

Τα προβλήματα που υπάρχουν στην Λάρισα είναι πολλά και όχι τόσο αγωνιστικά. Η ομάδα πρέπει να βγάζει «υγεία» σε όλους τους τομείς για να πετύχει και αυτό την συγκεκριμένη στιγμή δυστυχώς δεν υπάρχει.

Συνεπώς απάντηση σε αυτό το γιατί δεν μπορεί να δοθεί ή μάλλον μπορεί αλλά σίγουρα ο καθένας έχει την δυνατότητα να δώσει την δική του εξήγηση γιατί σίγουρα ο λόγος δεν είναι συγκεκριμένος.

Θυμίζουμε, τελευταίο Ευρωπαϊκό παιχνίδι της ΑΕΛ ήταν στις 23 Ιουλίου του 2009 κόντρα στην Ισλανδική Ρέικαβικ τότε που οι «βυσσινί» αποκλείστηκαν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League καθώς έχασαν 2-0 στην Ισλανδία και ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στην ρεβάνς του Αλκαζάρ.

Ευελπιστούμε να επανέλθουν σύντομα τέτοιες μέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου