Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Ανάλυση ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 1-2: «Έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και κέρδισε»

Μεγάλη νίκη πέτυχε η ΑΕΛ το απόγευμα της Τετάρτης (04/11) στα Γιάννινα απέναντι στον ΠΑΣ. Οι «βυσσινί» χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση που παρουσίασαν στον αγωνιστικό χώρο κατάφεραν να περιορίσουν αρκετά την ομάδα τους ΠΑΣ Γιάννινα που στα προηγούμενα παιχνίδια είχε δείξει ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο.

Ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε λίγο παραπάνω από τους υπόλοιπους είναι φυσικά ο Δημήτρης Πινακάς, που πέτυχε δύο τέρματα χθες και υπέγραψε την ανατροπή της ΑΕΛ και το σπουδαίο διπλό.

Ο νεαρός Λαρισαίος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής έφτασε συνολικά τα τέσσερα γκολ καθώς είχε σκοράρει άλλες δύο φορές με Παναθηναικό στο Αλκαζάρ και με τον Βόλο ΝΠΣ στο Πανθεσσαλικό και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 2η θέση του πίνακα των σκόρερς στην Super League 1 πίσω από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Η ΑΕΛ γενικότερα χθες παρουσίασε ένα βελτιωμένο πρόσωπο και μπορούσε από νωρίς να βάλει τις βάσεις για την νίκη. Κράτησε μπάλα και δημιούργησε φάσεις που πολλές από αυτές δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ όπως αυτή του Πλατέλλα που δεν βρήκε δίχτυα από πλεονεκτική θέση.

Στο γκολ του ΠΑΣ, στο «φθηνό» γκολ των γηπεδούχων έχει σίγουρα ευθύνη η άμυνα που δεν κατάφερε να σταματήσει την μεγάλη μπαλιά του Χουτεσιώτη σχεδόν από το ένα άκρο του γηπέδου στο άλλο.

Σε αντίθεση με ότι είδαμε στον Βόλο αυτή την φορά η ΑΕΛ διαχειρίστηκε σωστά την αποβολή του αντιπάλου. Μπόρει να δέχτηκε ένα «κρύο» γκολ αλλά έβγαλε νωρίς αντίδραση ως όφειλε με παίκτη παραπάνω, ισοφάρισε σύντομα και λίγο πριν την συμπλήρωση των 90' έκανε την ανατροπή.

Το 3-5-2 που παρουσίασε για δεύτερο παιχνίδι ο Μιχάλης Γρηγορίου φαίνεται πως αποδίδει, πως ταιριάζει καλύτερα σε αυτό το ρόστερ.

Να υπογραμμίσουμε ότι στο χθεσινό ματς έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΛ ο Χαμζά Γιουνές που πέρασε ως αλλαγή στην θέση του Πλατέλλα στο 78'.

Όπως είπαμε και πιο πάνω η ΑΕΛ άξιζε να πανηγυρίσει τους 3 βαθμούς της νίκης γιατί κυρίως έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου