Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

«Δεν θα "ανταγωνιστεί" την ΠΑΕ ΑΕΛ η νεοσύστατη ομάδα της Ερασιτεχνικής»

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε η είδηση πριν από περίπου 2 μήνες, πως η Ερασιτεχνική ΑΕΛ θα δημιουργήσει ομάδα νεαρών παιδιών με σκοπό να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α'1 ΕΠΣΛ για να μην μείνουν ανενεργοί σε αυτό που αγαπούν, να παίζουν ποδόσφαιρο.

Πολλοί και δικαίως (εν μέρει) αναρωτήθηκαν αν αυτό το εγχείρημα της ερασιτεχνικής έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα σύνολο που στο μέλλον θα «ανταγωνιστεί» την ΠΑΕ ΑΕΛ.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, με τους ίδιους του ανθρώπους του σωματείου να το διαψεύδουν αλλά πλέον το βλέπουμε και πρακτικά.

Μετά από έρευνα του δημοσιογράφου Χρήστου Τσούμαρη, που μετέφερε στο Pressing.gr, σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ, που προβλέπει την δημιουργία μιας τέτοιας ομάδας, η νεοσύστατη ομάδα της ΑΕΛ μπορεί να φτάσει μέχρι την υψηλότερη Ερασιτεχνική κατηγορία (Γ' Εθνική) και αυτό μόνο αν η ΠΑΕ ΑΕΛ αγωνίζεται στην Super League 1.

Με την ΑΕΛ λοιπόν στην Super League 2, η ομάδα έχει την δυνατότητα να φτάσει μέχρι την Α' ΕΠΣΛ.

Αυτό φυσικά αποδεικνύει, πως δεν υπάρχει κανένας σκοπός «αντικατάστασης» της ΠΑΕ ΑΕΛ στο μέλλον. Όλα όπως προείπαμε και πιο πάνω συμβαίνουν ούτως ώστε τα νεαρά παιδιά του σωματείου να μην μείνουν ανενεργά, καθώς η Κ-15 της ΠΑΕ ΑΕΛ στην προκειμένη φάση δεν υφίσταται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου