Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Δικαίωση Κούγια! Το νέο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο είναι γεγονός!

Μαθαίνοντας την απόφαση - έκτρωμα της ΕΠΟ, δηλαδή να ανέβει μόνο μια ομάδα απευθείας από την Super League 2 σε ένα πρωτάθλημα 36 (ίσως) ομάδων και δύο (πάλι ίσως) ομίλων, «γυρίσαμε» την σκέψη μας λίγες ώρες πίσω. Στην προσωπική δήλωση του Αλέξη Κούγια.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ το απόγευμα την Τετάρτης (08/09) εξέδωσε στο επίσημο σάιτ της ομάδας μια προσωπική δήλωση όσον αφορά την απόφαση του Θεόδωρου Ζαγοράκη να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΠΟ.

Ο Αλέξης Κούγιας εμμέσως πλην σαφώς, θέλησε να εξηγήσει τον κύριο λόγο της παραίτησης Ζαγοράκη μόλις 5 μήνες αφού ανέλαβε την προεδρική θέση της ΕΠΟ.

Ο Κούγιας δήλωσε πως ετοιμάζεται ένα ποδοσφαιρικό «σκάνδαλο» στην Εκτελεστική Επιτροπή που οδήγησε τον Θοδωρή Ζαγοράκη σε παραίτηση.

Προφανώς, αναφερόταν στην σημερινή απόφαση να ανέβει μόνο μια ομάδα απευθείας, το απευθείας φυσικά είναι σχετικό διότι και αυτή θα χρειαστεί να δώσει αγώνες μπαράζ απλώς ο χαμένος θα δώσει εκ νέου δύο αγώνες.

Όπως όλα δείχνουν, ο πρωτάθλητης του Βορείου ομίλου θα δώσει διπλά παιχνίδια με τον πρωταθλητή του Νοτίου ομίλου με τον νικητή να παίρνει την άνοδο στην Super League 1. Ο ηττημένος από εκεί και πέρα θα δώσει αλλά δυο παιχνίδια με τον προτελευταίο της Super League 1 ούτως ώστε να διεκδικήσει το δεύτερο εισιτήριο ανόδου. Δηλαδή με λίγα λόγια ο «πρωταθλητισμός» είναι μονόδρομος.

Με ποιο σκεπτικό γίνονται όλα αυτά; Απλό, για να υποβιβαστούν όσο το δυνατόν λιγότερες ομάδες από την SL1, οι οποίες είναι υποχείρια των μεγάλων «κεφαλιών». Το ποιός ανήκει πού είναι μια άλλη ιστορία.

Σημασία έχει πως σε αυτό το κομμάτι ο Αλέξης Κούγιας δικαιώθηκε και μιλάμε σίγουρα για ένα ποδοσφαιρικό σκάνδαλο που δεν επιτρέπει σε ομάδες που έχουν την δυνατότητα, να αγωνιστούν στην κορυφαία κατηγορία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου