Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

«Ήταν ΑΕΛ και κέρδισε»

Γράφει το ΑΕΛ Crimson News

Νικήτρια ή μάλλον θριαμβεύτρια ήταν η ΑΕΛ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, επικρατώντας στην Φιλιππούπολη με 3-0 του Απόλλων Λάρισας στο λαρισινό ντέρμπι.

Οι «βυσσινί» όπως σωστά είπε και ο προπονητής Κώστας Φραντζέσκος, ήταν ανώτεροι σε όλα τα σημεία του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος και δικαίως έφτασαν στην νίκη-πρόκριση.

Μια νίκη η οποία ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο καθώς και τα τρία γκολ επιτεύχθηκαν από το 55' και μετά.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο πάγκος καθώς δεν υπάρχει αμφιβολία πως και σε αυτό το κομμάτι η ΑΕΛ υπερτερεί του Απόλλωνα, άλλωστε η ΑΕΛ είναι αυτή που «έχτισε» ένα ρόστερ με σκοπό να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα, ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα η οποία θέλει να εδραιωθεί στην κατηγορία, το κάτι παραπάνω πολύ δύσκολα θα έρθει και όχι μόνο φέτος, γενικά στο μέλλον.

Η γηπεδούχος ομάδα το μόνο που έχει να θυμάται από την αναμέτρηση είναι το δοκάρι του Παναγιώτου μετά από ψαλιδάκι μέσα από την περιοχή και την τρομερή απόκρουση του Θεοδωρόπουλου. Και μπορεί η ομάδα του Μαρσέλο Στράτσια να διαμαρτύρεται για την συγκεκριμένη φάση, ωστόσο από τις φωτογραφίες τουλάχιστον δεν προκύπτουν οι ισχυρισμοί ότι η μπάλα έχει περάσει την γραμμή. Οπότε ως προς αυτό ας μείνουμε στην εξαιρετική προσπάθεια του Παναγιώτου και στην πολύ όμορφη, με τρομερά αντανακλαστικά απόκρουση του Θεοδωρόπουλου που δεν χρειάστηκε να παρέμβει πολλές φορές στο παιχνίδι.

Η ΑΕΛ κυριάρχησε, είχε έναν δραστήριο Όγκμποε που «κόπηκε» ίσα με 4 φορές για οφσάιντ από τον βοηθό και πέτυχε δύο γκολ στο δεύτερο μέρος που έφεραν την ΑΕΛ πολύ κοντά στην πρόκριση η οποία σφραγίστηκε μια και καλή με τον Κούστα στο 93' που πέρασε ως αλλαγή στο ματς.

Ο Κώστας Φραντζέσκος «έστησε» άψογα θα έλεγε κανείς την ομάδα, η ΑΕΛ πίεσε από την αρχή ψηλά τον Απόλλωνα και δεν άφησε χώρο στον αντίπαλο να δημιουργήσει το οτιδήποτε. Υπέβαλε από την αρχή τον ρυθμό της και αν ήταν και πιο εύστοχη θα μπορούσε να μπει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με δύο γκολ μπροστά, αν ο Θεολόγου ανενόχλητος δεν έστελνε την μπάλα με το κεφάλι αρκετά μέτρα άουτ από το ύψος του πέναλτι και αν ο Νικολιάς δεν αστοχούσε σε τετ α τετ με τον Αστρά.

Εν πάση περιπτώσει η ΑΕΛ έκανε το καθήκον της, δηλαδή να προκριθεί και χωρίς πολλά - πολλά μάλιστα και πλέον η έναρξη και του πρωταθλήματος μοιάζει να φαίνεται στο βάθος, όπου οι «βυσσινί» θα διεκδικήσουν την άνοδο στην Super League 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου