Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Σιγή ιχθύος για την υπόθεση ΠΑΣ Γιάννινα! Τι άλλαξε;

Ξεκίνησε σήμερα και επίσημα η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Super League 1 2021-22 με την απουσία της ΑΕΛ ύστερα από 5 συνεχόμενα έτη παρουσίας.

Η ΑΕΛ υποβιβάστηκε πέρυσι ως ουραγός της βαθμολογίας και την θέση της πήρε ο Ιωνικός που προβιβάστηκε από την Super League 2. Αυτή είναι και η μόνο αλλαγή όσον αφορά τις ομάδες στο νέο πρωτάθλημα.

Αυτό όμως που είναι άξιο αναφοράς και για αυτό γράφουμε σήμερα, είναι η υπόθεση «ΠΑΣ Γιάννινα».

Σιγή ιχθύος τους τελευταίους μήνες και από την ΠΑΕ ΑΕΛ και από τα αρμόδια όργανα που ήταν να ελέγξουν το τι τελικά συνέβη με την μεταβίβαση των μετοχών τις Ηπειρωτικής ΠΑΕ.

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ από την πρώτη κιόλας ημέρα μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης σεζόν διατυμπάνιζε πως η ΑΕΛ θα κυνηγήσει την υπόθεση για να υποβιβαστεί ο ΠΑΣ και να μείνουν οι «βυσσινί» στην κατηγορία. Τελικά τι συνέβη;

Είχαμε κάποια εξέλιξη; Μάλλον όχι.

Για να σας θυμίσουμε με λίγα λόγια, ο Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΠΑΕ κατήγγειλε επίσημα την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για αλλαγή στην μετοχική σύνθεση το 2015 που δεν δηλώθηκε ποτέ.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Γιάννινα Χριστοβασίλης είχε πουλήσει το 51% των μετοχών στην οικογένεια Αυδή που έχει άμεση σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη. Δηλαδή με λίγα λόγια πίστευε (δεν γνωρίζω αν το πιστεύει ακόμα γιατί έχει μήνες να αναφερθεί) πως ο ΠΑΟΚ ασκεί ξεκάθαρη επιρροή στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι καταγγελίες του Αλέξη Κούγια προχώρησαν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αλλά από τότε ουδεμία εξέλιξη είχαμε πάνω στο θέμα (τουλάχιστον επίσημα δεν βγήκε κάτι).

Τελικώς, μετά την πλήρη σιωπή όλων των πλευρών, ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται κανονικά στην κορυφαία κατηγορία της χώρας και η ΑΕΛ θα αγωνιστεί στην Super League 2. 

Βέβαια, αυτό δεν το μάθαμε τώρα, προφανώς και το ξέραμε απλά με την επίσημη πρεμιέρα της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν στην Ελλάδα θελήσαμε απλά να αναφερθούμε στο ζήτημα που εντελώς ξαφνικά (χωρίς να γνωρίζουμε τον λόγο) μπήκε στον πάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου