Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

«Το έννομο συμφέρον πάνω από την φιλία»

Γράφει το ΑΕΛ Crimson News

Οι σχέσεις του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια δεν είναι άσχημες με όλους. Υπάρχουν άνθρωποι - παράγοντες που χαίρουν της εκτίμησης του και δεν διστάζει πολλές φορές να αναφερθεί και δημόσια.

Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι και ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου με τον οποίο ο Αλέξης Κούγιας διατηρεί άριστες σχέσεις έστω και αν οι ομάδες που «εκπροσωπούν» είναι στα «μαχαίρια» εδώ και χρόνια.

Μάλιστα, η ΑΕΛ της Super League 1 τον Δεκέμβριο του 2020 είχε προχωρήσει και στην απόκτηση του Μπαράνκο από τον τότε Ολυμπιακό Βόλου της Γ' Εθνικής και σε πολλούς είχε προξενήσει εντύπωση αυτή η μεταγραφή, έστω και αν τελικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Στην ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου μάλιστα αναφέρει πως ο ποδοσφαιριστής θα παραχωρηθεί στην ΑΕΛ λόγω της πολύ καλής σχέσης του Ευριπίδη Τσιμπανάκου με τον Αλέξη Κούγια.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ ΑΕΛ από πέρυσι ήθελε να δώσει αρκετούς ποδοσφαιριστές δανεικούς στον Ολυμπιακό Βόλου με σκοπό να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους, γενικότερα η σχέση των δύο πλευρών ήταν και είναι αρκετά καλή και δεν κρύβεται αυτό.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός Βόλου που έχει έννομο συμφέρον έκανε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΕΠΟ και κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ στην προσφυγή των «βυσσινί» κατά της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ. 

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν από τις ομάδες που επωφελήθηκαν από αυτή την απόφαση, δηλαδή, να αγωνιστούν χωρίς άδεια οι ομάδες που προβιβάστηκαν από την Γ' Εθνική στην Super League 2 (χωρίς αγωνιστικά κριτήρια μετά την αναδιάρθρωση που έγινε) άρα και χωρίς περιορισμούς από ποινές.

Πάνω σε αυτό το κομμάτι κατέθεσε προσφυγή η ΠΑΕ ΑΕΛ που εκδικάστηκε χθες (28/09) και μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΕΠΟ και κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ έκαναν οι: Αιγάλεω, Αλμωπός Αριδαίας, Καλλιθέα, Τρίγλια και ο ΠΣΑΠ.

Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Ένα αναρμόδιο όργανο αποφάσισε να τροποποιήσει κανονισμούς. Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων δεν συγκαταλέγεται στα όργανα της ΕΠΟ. Εν προκειμένω, δεν υπήρχε κανένα ζήτημα που να απαιτούσε τη διευθέτηση της Εκτάκτων Θεμάτων. Ο Δημητρίου με τρόπο αντικαταστατικό και αυθαίρετο έφερε το θέμα στην Επιτροπή Εκτάκτων θεμάτων. Η απόφαση αυτή ακυρώνει το θεσμό της αδειοδότησης, ακυρώνει τις συνθήκες υγιούς και δίκαιου ανταγωνισμού του πρωταθλήματος». Από την πλευρά της ΕΠΟ υποστήριξε ότι δεν τροποποιήθηκε κάποιος κανονισμός, ενώ η εν λόγω αλλαγή έγινε γιατί ήταν απαραίτητο και ότι οι ομάδες «βίαια» προβιβάστηκαν στην SL2 και δεν θα μπορούσαν να τηρήσουν τα κριτήρια αδειοδότησης. Επεσήμαναν δε, πως ελήφθη η καλύτερη και πιο σωστή απόφαση και ότι δεν υπήρξε καμία παρανομία. Η απόφαση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου